Är det detsamma som att ge upp? Ge upp för trycket, acceptera sin vardags ekorrhjul och bara snurra med? Eller kan det vara så att när vi erkänner för oss själva att stressen tär på oss kanske det blir lättare att göra något åt den.

Livet består både av bra och dålig stress. Den goda stressen är den vi återhämtar oss ifrån. Den dåliga stressen är den som är ihållande eller återkommer så ofta att vi inte hinner hitta balans mellan lugn och oro.

Acceptans öppnar upp sinnet för det som sker och skapar plats för allt. Det betyder inte att vi gillar det som händer, bara det att vi ändrar vår attityd ifrån att motarbeta till att istället arbeta med och vid sidan om det som skaver och oroar. Vi skapar då ett utrymme som tidigare inte fanns och som nu ger oss tid och plats att andas – och acceptera. Andningen ger oss ny kraft till att ta nästa steg. Ett steg i taget. På väg mot ett liv i både stress och balans.

Ett sätt att nå acceptans är mindfulness och yoga, var för sig eller i kombination. Yoga är ett sätt att nå mindfulness som även kan praktiseras i vardagen.

Med ett öppet, nyfiket och icke dömande sinne tar du dig an alla dagens utmaningar. Kanske du sätter in disk i diskmaskinen på ett medvetet och intresserat sätt, kanske hänger du tvätten utan att värdera eller tynga ner uppgiften med nedlåtande tankar. Kanske betalar du dina räkningar med en annan, icke dömande inställning. Prova och se vad som händer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *